وقتی تصمیم گرفتید این صفحه را باز کنید یا به دنبال مفهوم دیجیتال مارکتینگ بوده اید و یا به دنبال اینکه چگونه بازاریابی دیجیتال را راه اندازی نمایید. به هر دلیل که وارد این صفحه شده اید، انتخاب درستی بوده است زیرا این یک راهنمای جامع با سرفصل های زیر در مورد دیجیتال مارکتینگ می باشد:
- دیجیتال مارکتیگ چیست؟
- چرا دیجیتال مارکیتنگ اهمیت دارد؟
- چه روش هایی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؟
- بازاریابی دیجیتال چقدر هزینه دارد؟
- استراتژی دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکیتینگ یا بازاریابی دیجیتال به هر روش بازاریابی که از طریق دستگاههای الکترونیکی انجام می شود، می گویند. همچنین فعالیت هایی که برای بازاریابی در اینترنت انجام می شود هم در دسته بازاریابی دیجیتال قرار می گیرد. با توجه به اینکه دیجیتال مارکتینگ راهی برای ارتباط دو طرفه بین کسب و کار و مشتریان بالقوه و واقعی است، برخلاف بازاریابی سنتی باید متغیر و پویا می باشد.
در فرآیند دیجیتال مارکتینگ از وب سایت ها، موتورهای جستجو، وبلاگ ها، رسانه های اجتماعی، ویدئو، ایمیل و مواردی اینچنین برای دستیابی به مشتریان استفاده می شود.
بازاریابی دیجیتال چه مزایای دارد؟
با توجه به اینکه دیجیتال مارکتینگ روش های مختلفی برای تبلیغ دارد، مزایای زیادی را بر هر کسب و کاری می تواند داشته باشد که در این قسمت برای شما مزایای کلی از بازاریابی دیجیتال را آورده ایم:
- دسترسی جهانی : همه ما می دانیم که اینترنت دسترسی مشتریان را در سراسر جهان امکانپذیر می کند پس بازاریابی دیجیتال هم برای شما محدودیتی بابت منطقه نخواهد داشت. شما با بازاریابی سنتی تنها می توانید مشتریانی در منطقه خود داشته باشید و فرصت رشد و معاملات بزرگ در کشورهای دیگر را نخواهید داشت.
- قیمت پایین : شما می توانید با هزینه بسیار پایین تر از بازاریابی سنتی در دنیای دیجیتال تبلیغ کنید. حتی کسب و کارهای کوچک می توانند یک سایت راه اندازی کنند و یک سرمایه گذاری با سود چند برابر داشته باشند.
- قابل اندازه گیری : در دیجیتال مارکیتنگ شما می توانید بازده سرمایه گذاری که کرده اید مشاهده کنید. برای مثال با راه اندازی یک سایت و بهینه سازی آن می توانید از طریق ابزارهای مختلف تعداد کسانی که از محصولات شما دیدن کرده اند، روی چه محصولاتی بیشتر توجه داشته اند، چه زمانی بیشترین بازدید را داشته اید و بسیاری موارد دیگر را اندازه گیری کنید.
- سازگاری پویا : استراتژی های بازاریابی دیجیتال بسیار انعطافپذیر است و کسب وکارها را قادر میسازد تا در صورت نیاز مسیر خود را تنظیم کنند. برخلاف کمپینهای بازاریابی سنتی و بلندمدت، کسب وکارها میتوانند تلاش های دیجیتالی خود را در لحظه تنظیم کنند و در صورت لزوم، امکان چرخش سریع برای تحقق فرصت های تجاری را فراهم کنند.
- ایجاد ارتباط : مشتریانی که به صورت آنلاین خرید می کنند، قبل از آن تحقیقاتی را انجام می دهند. در مرحله تحقیقات که اصولا از طریق موتورهای جستجو انجام می شود، شما را پیدا می کنند و می توانند با شما در ارتباط باشند. این ارتباط از طریق ایمیل، شماره تماس، چت آنلاین و بسیاری موارد دیگر است.
به طور کلی مشاغل در هر صنفی که باشند با استفاده از دیجیتال مارکتینگ از مزایای زیادی بهره می برند باتوجه به اینکه هزینه در بازاریابی دییجتال بسیار کمتر از روش های سنتی است و با هر بودجه ای حتی بسیار کم هم می توان این کار را انجام داد.
چه روش هایی برای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؟
بازاریابی دیجیتال یک مفهوم بسیار گسترده است که راههای مختلفی برای دسترسی به مشتریان دارد البته بسته به نیاز و هدف کسب و کار شما از بازاریابی می توان همه یا برخی روش های بازاریابی دیجیتال را استفاده کرد. در این قسمت 7 مورد از روش های دیجیتال مارکیتنگ را برای شما بررسی کرده ایم:
- بهینه سازی موتورهای جستجو : سئو یا بهینه سازی سایت یک روش بسیار کارامد با سود آوری بالا در دیجیتال مارکتینگ می باشد. شما از طریق سئو سایت خود می توانید در نتایج برتر گوگل دیده شوید، جایی که هزاران هزار نفر در طول روز به دنبال کسب و کار شما و رقبایتان هستند.
- پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC : یک روش آنلاین برای تبلیغات است که لازمه آن داشتن یک وبسایت می باشد در واقع شما به ازای هر کلیک خود باید مبلغی را پرداخت کنید. هرچقدر رقبای شما بیشتر باشند میزان مبلغ برای هر کلیک هم بیشتر است.
- بازاریابی رسانه های اجتماعی : استفاده از شبکه های اجتماعی برای ترویج محصولات و معرفی آنها ایده بسیار خوبی است ولی مهم است که بدانید کدام شبکه اجتماعی برای شما بیشتر کار می کند. اگر شبکه های اجتماعی که انتخاب می کنید برای کسب و کار شما مناسب باشد و مخاطبان شما در آنجا باشند نتیجه بسیار مثبتی خواهید دید.
- بازاریابی ایمیلی : شما می توانید از طریق ایمیل محصولات جدید و اخبار خود را اطلاع رسانی کنید، در واقع بازاریابی ایمیلی بیشتر در حیطه اطلاع رسانی جواب می دهد.
- بازاریابی وابسته : بازاریابی وابسته یک تمرین مبتنی بر عملکرد است که اشتراک درآمد و پرداخت به ازای فروش را در یک شبکه مشترک امکانپذیر میسازد.
- بازاریابی محتوا : این روش در حال حاضر بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، البته هر نوع محتوایی در این روش مورد استقبال قرار نمی گیرد و شما باید قبل از بازاریابی محتوا یک محتوای با کیفیت که پاسخگوی سوالات مخاطب باشد تهیه کنید. بازاریابی محتوا به انتشار و توزیع متن، ویدئو یا مطالب صوتی برای مشتریان از طریق شبکه های اجتماعی ، ایمیل و بسیاری از راههای دیگر است.
- تبلیغات بومی : شما محتوای خود را در سایت دیگری پست می کنید و پیام اصلی و اهداف خود را از طریق یک سایت که مخاطبان زیادی دارد، انتقال داده می دهید.
همانطور که در بالا گفتیم، راه های متعددی برای اجرای استراتژی بازاریابی دیجیتال وجود دارد ولی برای اکثر کسب و کارها، یک بازاریابی دیجیتال موفق استفاده از چندین روش است.
بازاریابی دیجیتال چقدر هزینه دارد؟
پاسخ این سوال را همه شما می دانید، برای هر بودجه یک استراتژی وجود دارد. یکی از مزیت های بزرگ استراتژی های بازاریابی دیجیتال هم همین است که انعطاف پذیر می باشد. باتوجه به روش های مختلفی که برای دیجیتال مارکیتنگ نام بردیم نمی توان بودجه مشخصی را برای همه آنها تعیین کرد.
برای کسب و کارهای کوچک تا بزرگ هزینه متفاوتی وجود دارد که بدین شکل است:
دجیتیال مارکتینگ پایه : کسب و کارهای نوپا معمولا می توانند یا نمی خواهند هزینه زیادی برای بازاریابی دیجیتال پرداخت کنند و بهتر است روی روش های کم هزینه سرمایه گذاری کنند. این روش ها معمولا طراحی وب سایت، وبلاگ و شبکه های اجتماعی می باشند. میانگین هزینه دیجیتال مارکیتنگ پایه 5 تا 30 میلیون تومان است که بستگی به نوع کسب و کار شما هم دارد.
دیجیتال مارکتینگ متوسط : کسب و کارهایی که چند سالی از شروع به کارشان گذشته است ترجیح می دهند برای دیجیتال مارکیتنگ کمی بیشتر هزینه کنند و از SEO ، SEM ، PPC و بازاریابی ایمیلی بهره می گیرند که میاننگین هزینه آن بین 20 تا 100 میلیون تومان می باشد.
بازاریابی دیجیتال پیشرفته : کسب و کارهای بزرگ یا سازمانی از بازاریابی دیجیتال به شیوه ای جامع و اغلب جهانی استفاده می کنند. این کسب وکارها معمولاً استراتژیهایی را در اکثر کانالهای بازاریابی دیجیتال توسعه دادهاند. این کسب و کارها اغلب منابع قابل توجهی را صرف توسعه یک استراتژی بازاریابی دیجیتال در بسیاری از کانال های موجود می کنند. هزینه بازاریابی دیجیتال پیشرفته می تواند ماهیانه 50 تا 60 میلیون تومان باشد.
همانطور که در بالا نشان داده شد، هزینه بازاریابی دیجیتال بر اساس اندازه کسب و کار، درآمد و اهداف بسیار متفاوت است. شرکتهای کوچکتر اغلب با یک استراتژی اولیه شروع میکنند و روشهای متوسط یا پیشرفته را در ادامه راه انتخاب می کنند. در نهایت، تقریباً برای هر کسب و کاری امکان ایجاد و اجرای یک استراتژی بازاریابی دیجیتالی وجود دارد که نیازها و بودجه آنها را برآورده کند.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ
استراتژی بازاریابی دیجیتال یک برنامه مشخص شده است که نحوه استفاده از یک یا چند روش برای دستیابی به مخاطبان هدف خود می باشد. داشتن یک استراتژی دیجیتال مهم است زیرا شما را در مدت زمان کمتری به هدف می رساند.
شما می توانید با یک مدیر دیجیتال مارکتینگ صحبت کنید و برای بازاریابی دیجیتال خود مشاوره بگیرید و یا اینکه مسئولیت تمام بخش ها را به عهده یک مدیر بازاریابی دیجیتال بگذارید.
ولی یک استراتژی موفق در دیجیتال مارکتینک باید به شرح زیر باشد:
- اهداف تجاری قابل اندازه گیری را مشخص کنید
- مخاطب هدف خود را شناسایی کنید
- نیازهای کاربران و هدف جستجو را درک کنید
- یک کتابخانه بازاریابی محتوا ایجاد کنید
- هر چه زودتر با سئو شروع کنید
- کانال های تبلیغاتی پولی را کاوش کنید
- از تقسیم بندی و اتوماسیون بازاریابی ایمیلی استفاده کنید
- از منابع جدید ترافیک استفاده کنید
- از هدف گذاری مجدد و شخصی سازی استفاده کنید
- روی بهینه سازی تبدیل کار کنید
- استراتژی خود را ارزیابی و تجدید نظر کنید
اگر از بازاریابی سنتی برای کسب و کار خود استفاده می کنید بهتر است بازاریابی آنلاین در اندازه پایه را هم در کنار آن انجام دهید. بعد از مدتی متوجه خواهید شد که تاثیر دیجیتال مارکیتنگ در حد پایه به مراتب بیشتر از یک بازاریابی ستی با هزینه بالا است. البته باید استراتژی خود را با توجه به نوع کسب و کاری که دارید انتخاب کنید، مطمئنا استراتژی که برای یک فروشگاه کوچک کار میکند، برای یک برند جهانی نامناسب است. به همین دلیل بهتر است با یک مشاور دیجیتال مارکتینگ تماس بگیرید تا در این زمینه به شما مشاوره دهد.